Curs de dezvoltare personala copii

Curs de dezvoltare personala copii

Category : Cursuri copii

Cui se adreseaza?

Cursul se adresează copiilor și adolescenților care vor să-și  îmbogățească experiența din mai multe perspective ale dezvoltării, fiind abordat diferențiat în funcție de grupele de vârstă: 6-9 ani, 10-14 ani și 15-18 ani.

Ce aduce în plus acest curs?

Cursul oferă oportunitatea explorării unor laturi importante ale  dezvoltării, esențiale în formarea personalității, descoperind prin metode non-formale legături și corelații între acestea. Beneficiile metodelor de acțiune utilizate stimulează creativitatea și spontaneitatea participanților, în același timp asigurând o dezvoltare a abilităților emoționale și interpersonale. Scopul cursului este de a descoperi premisele unei dezvoltări armonioase din mai multe perspective, cum ar fi ale alimentației, dar și ale abilităților emoționale și relațiilor interpersonale.

Descrierea cursului

Cursul se va desfășura sub forma a  trei module, durata fiecărui atelier fiind de 2 ore. Fiecare modul va fi prezentat sub forma unor ateliere de lucru, vor fi abordate într-un mod interactiv, care să pună în valoare personalitatea și individualitatea fiecărui participant.

 • Primul modul: Alimentele și sănătatea

Tematica:

 • Principii nutritive: glucide, proteine, lipide, vitamine, substanțe minerale, enzime;
 • Grupe de alimente- beneficii pentru sănătate;
 • Piramida nutrițională;

 • Al doilea modul: Autocunoașterea și identificarea emoțiilor

 

Tematica:

 • Emoțiile: Ce sunt emoțiile, cum le recunoaștem, cum le exprimăm.
 • Personalitatea: Ce este, cum ne influențează viața, cum sunt eu.

 

 • Al treilea modul: Comunicarea și relațiile interpersonale

Tematica

 • Comunicarea: cum comunicăm, ce rol are comunicarea, bariere în comunicare, comunicarea asertivă.
 • Relații interpersonale: cooperarea, conflictul, cum recunoaștem perspectiva celorlalți, evitarea și rezolvarea conflictelor.

Finalități

Participanții vor dobândi:

 • Informații cu privire la dezideratele unei alimentații sănătoase, precum și posibilitatea de a alege alternative alimentare sănătoase, specifice vârstei.
 • Abilități de identificare a stărilor emoționale proprii, dar și ale celorlalți, de exprimare a emoților și sentimentelor, precum și abilități empațice.
 • Competențe interpersonale de cooperare și gestionare a conflictelor, precum și de recunoaștere a perspectivei celorlalți.

Structura grupe ( 10/15 copii per grupa ):

 1. Grupa 5-8 ( clasele 1-4 )
 2. Grupa 9-13 ( clasele 4-8 )
 3. Grupa 14-18 ( clasele 9-12 )

Durata program

Pentru copii ( 5-8; 9-13) : 3 module pe o perioada de 3 saptamani, cu frecventa saptamanala ( 1 data pe saptamana ), a cate 2 ore sedinta, cu o pauza de 10 minute.

Pentru adolescenti ( 14-18 ): 3 module pe o perioada de 3 saptamani, cu frecventa saptamanala ( 1 data pe saptamana ), a cate 3 ore sedinta, cu o puaza de 10-15 minute.

Formator

Elena-Iulia Petcu

profesor în învățământrul preuniversitar, psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în   Psihodramă clasică în psihoterapie individuală și de grup.

CUM MA ÎNSCRIU LA ACEST CURS
Vezi pagina de CONTACT pentru mai multe detalii sau inscrie-te direct in sectiunea INSCRIERE

Pentru alte detalii sau informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon +40 752 530 070, sau pe urmatoarele adrese de e-mail: office@cursuricalificarebrasov.ro sau cursuricalificarebrasov@gmail.comWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/r43722curs/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Fii diferit, califica-te!

RIAVIR

MIN

anc

Abonare newsletter

Daca doriti sa fiti informati despre cele mai noi cursuri, va invitam sa va abonati la newsletterul nostru

Urmareste-ne pe:

Facebooktwitteryoutube